Onze wetenschap & geneesmiddelen

Onze wetenschap

Vanaf het begin heeft ons Onderzoeks- en Ontwikkelingsteam zich gericht op de ontwikkeling van een pijplijn die potentieel “first-in-class” of “best-in-class” moleculen bevat. We werken naar dit doel toe met één van de grootste oncologische onderzoeksteams ter wereld en een wereldwijde klinische ontwikkelingsorganisatie die toezicht houdt op tientallen klinische studies. De kracht en kwaliteit van dit werk wordt bevestigd door onze klinische studieresultaten, wettelijke goedkeuringen en onze samenwerkingsverbanden.

Ziekte Focus

Kankerpatiënten over de hele wereld worden elke dag geconfronteerd met onvervulde medische behoeften: Sommigen hebben moeite om behandelingen te vinden die voldoende effectief zijn tegen hun ziekte; anderen vinden een veelbelovende behandeling maar deze wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wij werken aan een innovatieve, hoogwaardige portefeuille van kandidaat-geneesmiddelen, hoofdzakelijk gericht op hematologische en solide tumoren, met het oog op de ontdekking van aanvullende innovatieve geneesmiddelen die “first-in-class” of “best-in-class” zijn.

Het gaat allemaal om het creëren van impactvolle geneesmiddelen die toegankelijk en betaalbaar moeten zijn voor veel meer patiënten over de hele wereld.

Onderzoeksaanpak

Een innovatieve aanpak die gebruik maakt van biologie en schaalgrootte

Onze benadering van kankerbiologie verenigt geavanceerde onderzoeksmodellen en processen voor de ontdekking van geneesmiddelen met de schaal van een wereldwijde organisatie. Wij zijn met name geïnteresseerd in immuno-oncologie, de hoeksteen van kankerbehandelingen op dit moment. Er is een enorm potentieel voor synergetische combinaties van kankerimmunotherapieën en voor het combineren van kankerimmunotherapieën met andere therapieën.

Kanker verslaan door ontwerp

Wij hebben een uitgebreide reeks nieuwe in vitro, ex vivo en in vivo kankermodellen ontwikkeld om ons te helpen doelwitten beter te selecteren en om middelen te screenen en te evalueren die, alleen of in combinatie, een aanzienlijk potentieel kunnen hebben. Het is belangrijk dat onze ontdekkingsmotor factoren in tumor-immuunsysteem interacties en primaire tumorbiopsieën integreert om nieuwe kankermodellen te ontwikkelen. Door elementen van het menselijke immuunsysteem te integreren, stellen onze kankermodellen ons in staat om potentiële kandidaat-geneesmiddelen te evalueren in omstandigheden die de kanker nabootsen op het ogenblik van de behandeling. Dit is vooral belangrijk wanneer de ontdekking van geneesmiddelen afhangt van de evaluatie van meerdere combinaties en regimes die specifieke mutaties aanpakken en tegelijkertijd de afweer van de kankercellen immobiliseren.